Thursday, February 11

Rõõmsad porgandid

Vahepeal on läinud mööda palju aega ja toimunud kaks toiduklubiõhtut. Kõigepealt alustan eelmisest neljapäevast, kui me tegime sibula.. eee.., see tähendab, kalasuppi. Eksootilist kalasuppi kookospiimaga, kui täpne olla. Oli täitsa eksootiline küll. Ja hea ka, hoolimata mõnest komponendist. Et Laura käis poes supikraami toomas, siis kasutas ta juhust ja tõi sealt suure sibula. Lase veel poodi teda, ma ütlen! :P
Muidugi oli ta ka nii range, et ei teinud väljagi minu niutsumisest, et mina ei taha supi sisse sibulat. Küll ma üritasin teda moosida, et keedame puljongi sibulaga ja kurname pärast välja. Aga ei. Sibul sai tükeldatud ja praetud ning suppi ta läkski.

Eksootiline kalasupp kookospiimaga
2 sl õli

100 g sibulat
100 g porgandit

100 g varssellerit

2 tl karripastat

1 l aedviljapuljongit
500 g pangaasiusefileed
400 ml kookospiima


Lõika sibul, porgand ja varsseller väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potis õli, lisa aedviljad ja prae kergelt läbi (umbes 5 minutit). Lisa karripasta, sega. Lisa kuum puljong või keev vesi ja puljongipulber. Keeda tasasel tulel kuni aedviljad on pehmed. Lisa tükeldatud kalafilee ja kookospiim, kuumuta läbi.

Pärast proovis Laura mind lohutada, et ükskord teeme sellist rooga, kus on sees midagi, mida tema ei söö. Kahju küll, et need asjad, mida tema ei söö, kattuvad suures osas nendega, mida mina ei söö :P
Aga ma lubasin talle teha pannkooke martsipani ja kirssidega.




Ja siis oli eilne kokkamisõhtu. Menüüs olid meega glasuuritud porgandid köömnetega ning fetajuustuga täidetud kanafilee apselsinikastmes. Mingit kindlat retsepti meil ei olnud, sest tegelikult pidime kokkama täna, seega eile improviseerisime. Hästi tuli välja. Porgandid olid suurepärased ja fetajuust oma soolasusega tasakaalustas magusaid porgandeid. Tegelikult oleks tahtnud teha terveid porgandeid, oleks olnud ilusam vaadata ka, aga meil olid niiiiii suured porgandid, et pidime need väiksemateks juppideks tegema. Mõnusad ja rõõmsad oli need porgandid selles talveõhtus küll.



Mesised porgandid köömnetega


porgandeid

2 sl võid
8 sl mett (või olenevalt porgandikogusest vähem või rohkem)
peotäis köömneid



Puhasta porgandid ja keeda neid u 10-15 minutit, kuni need on pehmemad. Kurna porgandid, tõsta ahjuvormi, sega või ja meega, raputa peale köömned ning küpseta ahjus umbes 200 kraadi juures, kuni porgandid on küpsed.


Fetajuustuga täidetud kanafilee apelsinikastmes
(kogused kolmele)

600 g kanafileed
250 g fetajuustu
2 apelsini
1 sl mett
soola
pipart
1 tl kardemoni



Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Lõika feta tükkideks, aseta kanafileedele ja keera need rulli (rullid võib
kinnitada hambatikkudega). Sega kausis kahe apelsini mahl, mesi ja kardemon. Pane kanarullid ahjunõusse, kalla üle apelsinikastmega ja küpseta umbes 200-kraadises ahjus 20-30 minutit.


Magustoiduks küpsetasime läheneva sõbrapäeva auks südamekujulisi lehttainakoogikesi moosi, mustade sõstarde ja mee-pähkliseguga. Mee ja purustatud pähklid sulatasime kokku, panime koos moosi ja marjadega tainale ning küpsteasime 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Väga lihtne viis teha midagi väga head.

2 comments:

laura said...

ma siis võtsin neid porgandeid ja kana tööle kaasa neljapäeval ja pean ütlema, et mu töökaaslane sai pööratud köömneusku :D

Kairit said...

mind sa sibulausku igatahes ei pööra! :D