Selle aasta esimene toiduklubi toimus Laura juures. Seekord olime hästi asjalikud ja tegime veiseliha. Meie, kes me muidu peale kana ja kala eriti midagi ei tee. Mina ise polnud küll kunagi varem veiseliha teinud, seega oli põnev katsetada. Niisiis oli menüüs veisefilee punase veini kastme ja porgandipüreega. Ilus ja maitsev.
Veisefilee kitsejuustuga
4 viilu veisefileed
õli
soola
purustatud musta pipart
3 sl teralist sinepit
8 viilu kitsejuustu
Prae veiselihalõigud kuumal pannil kiiresti (u 20 sek) mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga, aseta ahjuvormi, määri peale sinepit ja kata kitsejuustuviiludega. Küpseta ahjus 225 kraadi juures umbes 8-12 minutit.
Punase veini kaste
1 sl võid
1 sibul
2 dl puljongit
3 dl punast veini
1 loorberileht
10 tera musta pipart
1 sl sojakastet
4 sl mustasõstramoosi
2 sl kartulitärklist
Peenesta sibul ja kuumuta võis. Lisa loorberileht, pipar, puljong ja vein. Keeda ilma kaaneta umbes 15 minutit. Maitsest sojakastme ja mustasõstramoosiga, paksenda kartulitärklisega. Keeda paar minutit ja kurna kaste läbi sõela.
Porgandipüree
1,2 kg porgandeid
250 ml piima
2 sl võid
soola
Keeda porgandid pehmeks. Kalla vesi ära ja püreesta miksri või pudrunuiaga. Lisa kuumutatud piim, või ja sool.
Magustoiduks küpsetasime šokolaadikoogi. Väga lihtsa, kuid tõeliselt lummava. Pealt krõbe, aga seest mõnusalt siidjas ja mahlane. Olen seda palju kordi teinud ja alatin on hästi välja tulnud. Välja arvatud kõige esimene kord, kui üritasin kooki ühelt aluselt teisele tõsta ja selle kummuli kallasin.
Kõrvale tegime chai masala't, vürtsikat India teed, mille retsept pärineb mu teeraamatust. Olen seda ka varem kodus teinud ja see on väga hea ja soojendav jook.
Šokolaadikook
200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
200 g jahu
200 g suhkrut
4 muna
Sukata või ja šokolaad kastrulis, lase veidi jahtuda. Vahusta munad kergelt suhkruga, sega hulka sulatatud või-šokolaadisegu ning jahu. Vala segu lahtikäiva (26 cm) vormi ja küpseta umbes 200-kraadises ahjus 12-15 minutit.
Chai masala
(kahele)
2 dl vett
1 dl piima
2 tl suhkrut
1 tl musta tee puru
0,25 tl riivitud muskaati
0,25 tl värskelt riivitud ingverijuurt
3 nelgitera
0,25 tl riivitud kardemoni
1 kaneelikoor
Kuumuta vesi, piim ja sukhur keemiseni. Lisa teepuru ja maitseained. Keeda kaane all kaks minutit. Kurna ja serveeri kohe.
Veiseliha tahaks aga veel teha. Esimese korraga ikka ei õnnestunud päris hästi. Ilmselt küpsetasime veidi liiga kaua, kuid kartsime, et muidu võib verine jääda. Maitse oli hea, kuid liha küpsetamist tuleb veel õppida ja harjutada. Järgmise katsetuseni! :)
Monday, January 18
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment