Thursday, February 25

Juubelihõnguline

Eelmisel nädalal kokkasime Lauraga koos kümnendat korda. Juhei! Seekord tegime mozzarella'ga täidetud hakkliharulle laimikastmega. Kõrvale suvikõrvitsa-paprika-banaanihautis. Põnev ja hea.


Mozzarella'ga täidetud hakkliharullid laimikastmega
800 g segahakkliha 4 sl vett

2 tl soola 2 tl musta pipart 150 g mozzarella juustu 100 g fetajuustu 1 dl hakitud peterselli 2 sl õli 8 puidust grillvarrast

Laimikaste
5 dl maitsestamata jogurtit 2 laimi riivitud koor 2 küüslauguküünt 1 sl hakitud peterselli 0,5 tl soola 0,25 tl musta pipart

Sega hakkliha vee, soola ja 1 tl pipraga. Vormi segust kaheksa neljakandilist pätsi (10 x 10 cm). Tõsta igaühele tükike mozzarella't ja fetajuustu, riputa peale hakitud peterselli ja musta pipart. Moodusta hakklihapätsikestest rullid, nii et juust jääb keskele. Torka igasse rulli grillvarras. Määri pealt õliga ning küpseta ahjus 200 °C juures 20 minutit või grillil aeg-ajalt pöörates 12–15 minutit. Kastmeks sega jogurt riivitud laimikoore, pressitud küüslaugu, peterselli ja soola-pipraga.

Suvikõrvitsa-paprika-banaanihautis
1 suvikõrvits
1 paprika 1 banaan soola pipart 1 tl kaneeli Viiluta suvikõrvits ja paprika väikesteks tükkideks ning hauta pannil, kuni segu on ühtlaselt pehme. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa viilutatud banaan ja viimaks kaneel.


No comments: