Sunday, November 22

Pühapäevaõhtune rõõm

Kuidas muudmoodi rõõmustada end pühapäeva õhtul, kui teha midagi head ja magusat. Tahtsin midagi lihtsat, mida saaks valmistada kodus leiduvatest asjadest. Algul mõtlesin teha pannkooke, kuid mõtlesin proovida midagi uut. Otsustasin õuna-puruvormi kasuks. Õunu mul muidugi ei olnud, aga see-eest oli õunamoosi, samuti võtsin peotäie mustsõstraid oma talvevarudest. Puru jaoks segasin jahu, suhkru, fariinsuhkru ja küpsetuspulbri, lisasin või ning mudisin selle puruks. Kõiki asju panin tunde järgi. Mingit retsepti polnud mõtet järgida, sest tegin vaid ühe koguse jaoks, seega ma ei viitsinud hakata mingeid suuremaid koguseid väiksemaks arvutama.
Vormi määrisin võiga ja osa purust panin vormi põhja. Seejärel lisasin õunamoosi, laotasin peale mustsõstrad ja katsin puruga. Küpsetasin vormi 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Magustoit maitses väga hästi. See oli parajalt magus amps, millele mustsõstrad lisasid veidi hapukust. Kõrvale kruusitäis musta teed ja elu tundus ilus.

No comments: