Wednesday, November 11

See ei ole tühja kõhu jutt

Vahepeal on minu juures olnud kaks kokkamisõhtut, aga alustan algusest ehk neljapäevasest toiduklubist. Neljapäeval oli juba kolmas toiduklubi, nii et me oleme olnud väga tublid :)
Seekord tegime sooja kanafileega salatit, mis tegelikult pidi olema grillitud broileri salat, aga meie tegime kanafileed pannil, mitte ei grillinud.
Magustoiduks valmistasime rohelise tee panna cotta't, mida meie tegime piparmündilehtedega.
Kuna Laura jõudis seekord veidi hiljem, hakkasime tema tulles kohe magustoiduga pihta, et see jõuaks tarduda. Seekord meenutas meie söögitegemine kohati väikest kaost :D Tegemist oli nii palju ja kõik tuli kuidagi käigu pealt, päris naljakas oli. Panna cotta'ga samal ajal valmistasime ette salatit, tegime kanale marinaadi ja salatikastet, vahepeal liigutasime potis piima-koore-piparmündisegu. Lõpuks saime magustoidu siiski valmis, valasime vormidesse ja panime külma.
Seejärel saime ka salati lõpuni teha ja kanapraadimislõhnad olid no niiiiiii head, et mul hakkavad praegugi neelud käima. Ja meil olid kõhud muidugi jubedalt tühjad ka. Seda suurem oli muidugi rõõm sööma hakata!

Grillitud broileri salat
(neljale)

neli kanafileed

2 sl sojakastet
4 sl Teriyaki kastet

2 küünt küüslauku

sool, must pipar
150 g oliive

400 g kirsstomateid
üks
suvikõrvits
salatilehti

4 sl oliiviõli

2 sl laimimahla
1 tl mett
1 tl soola


Sega sojakaste, Teriyaki, purustatud küüslauguküüned, sool ja must pipar. Määri segu broilerifileedele ja lase hetk maitsestuda. Salatikastme jaoks sega omavahel õli, laimimahl, mesi ja sool. Aseta serveerimisvaagnale salatilehed, viilutatud suvikõrvits, poolitatud kirsstomatid ja oliivid.
Vala üle salatikastmega. Grilli broilerifileesid mõlemalt poolt 5 minutit. Lõika fileed viiludeks ja aseta salatile.

Kanafileed lõikasime tükkideks, et liha paremini maitsestuks, ja suvikõrvitsa praadisime ka ära. Ühel meelel jätsime salatist välja oliivid, sest kumbki meist ei hooli neist :)

Rohelise tee
panna cotta

200 ml kohvikoort
300 ml täispiima

3 tl lahtist rohelist teed
2 tl vaniljeesktrakti

3 tl želatiini

50 ml
tuhksuhkrut

kastme jaoks:

50 ml vett

1 sl suhkrut

0,5 sl kakaopulbrit

50 g tumedat šokolaadi


Pane želatiin umbes 4 sl piimaga paisuma. Kalla piim, koor ja teelehed paksupõhjalisse potti, lase keema ja keeda madalal kuumusel umbes 10 min. Kurna ja pigista lehtedest kogu vedelik välja. Lisa vaniljeesktrakt ja lase pisut jahtuda. Sega hulka sulatatud želatiin ja tuhksuhkur ning kalla vedelik vormidesse või klaasidesse. Pane paariks tunniks külmkappi tarretuma. Tarretis tuleb vormist kergemini välja kui vorm kuuma vette korraks kasta.


Selleks ajaks, kui salat söödud, oli magutoit külmas olnud umbes tunni. Kiire kontrolliga selgus, et see ei olnud veel tardunud. Mis siis ikka. Vedelesime diivanil ja sõime kastme jaoks mõeldud šokolaadi, sest me ei viitsinud kastet teha :P Tegelikult ei oleks ma seda rooga kastmega ette kujutanudki. Umbes kümne ajal hakkas Laura koju minema, olles kaotanud lootuse magustoitu süüa. Otsustasin siiski kontrollida, kas magustoit rohkem tardunud pole. Nüüd oli olukord juba parem, seega otsustasime proovida. Kallasime panna cotta'd vormist välja ja need vajusid veidi laiali, sest polnud ikka piisavalt tardunud. Magustoit meenutas tol hetkel rohkem pudingut, aga maitse oli imehea. Selline mõnus siidine. Järgmiseks hommikuks oli panna cotta ilusasti tardunud ja juba oma nime väärt :)

Sellenädalane klubiõhtu jääb ära, aga järgmisel korral on meil ehk loota uusi ja eskootilisi maitseid otse Kuubalt!

Kui mul nüüd kõht järsku väga tühjaks poleks läinud, kirjutaksin kohe ka eilsest, aga see peab praegu ootama. Kööki!

No comments: