Sunday, November 29

Koogiaeg

Eile tuli ei-tea-kust sidruni-kohupiimakoogiisu.
Just sidruniga kohupiimakoogi. Naljakas. Mis muud, kui tuli minna poodi mõnd puuduolevat komponenti tooma. Kook tuli päris hea, pool on praeguseks otsas. Üldse on see nädalalõpp alates neljapäevast väga koogi- ja veinirohke olnud. Aga pole viga, mulle meeldib.

Põhi:
100 g külma võid
2 sl suhkrut
150 g nisujahu (u 2,5 dl)
2 sl külma vett

Kate:
3 muna
125 g suhkrut (u 1,5 dl)
250 g maitsestamata kohupiima
1 dl hapukoort
2 sl nisujahu
1-2 sidrunit - peenelt riivitud koor (ainult kollane osa) ja pressitud mahl

Haki sõelutud jahu, või ja suhkur kausis noaga puruseks. Lisa külm vesi ja sõtku kiiresti tainaks. Hoia 10 minutit jahedas. Rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks ning vooderda sellega umbes 24 cm läbimõõduga pirukavorm. Pane 20 minutiks sügavkülma (siis ei tõmba tainas küpsedes nii palju kokku). Eelküpseta 200kraadises ahjus 10 minutit, kuni põhi on veidi kollakas. Vahusta munad suhkruga, lisa edasi vahustades muud ained. Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale. Küpseta 200kraadises ahjus veel umbes 30 minutit, kuni tainaservad on kuldsed ja pirukatäidis hüübinud.


Kook oleks peagu küpsetamata jäänud, sest mu lahtikäiv koogivorm otsustas streikima hakata ega tahtnud kuidagi korralikult kinni jääda. Ei tea, mis tal hakkas järsku. Kuidagi suutsin ta siiski nii palju kinni suruda, et see enam-vähem koos püsis ja koogipõhi ka.

Nüüd peaks veel kirjutama neljapäevasest toiduklubiõhtust ja ühest teisest kokkamisõhtust, millest ma veel kirjutada pole jõudnud, aga nendega läheb veel aega.


No comments: