Friday, October 23

Uus hõng

Juhei, kööginurk saab jälle elu sisse! Meil sõbrannaga on nüüd toiduklubi ja eile toimus selle esimene õhtu. Sisseõnnistusroaks oli apelsinikana. Mmm. On hea teada, et osa sellest ootab mind veel praegugi külmikus :)
Köök on mul muidugi väike, aga kaks inimest süüa tegema ja pärast laua ringi tõstmist kolm inimest sööma mahtus sinna küll. Mahub ehk rohkemgi, ma loodan. Aga mõnus oli ja loodetavasti tuleb neid õhtuid veel ja veel ja veel.

6-10 kanakintsu, nahk eemaldatud
1 sl võid või margariini

2 küüslauguküünt

1 sl jahu
1 tl pruuni suhkrut

soola

pipart

1 apelsini riivitud koor

apelsini mahla


Lõika igasse kintsu 3-4 sügavat vagu.
Sega omavahel või, küüslauk, jahu, suhkur, maitseained, apelsinikoor ja umbes 1 sl apelsinimahla. Täida vaod kintsudes seguga. Aseta täidetud kintsud tihedalt üksteise kõrvale küpsetusnõusse ja vala mahlaga üle. Küpseta 180-200°C juures umbes pool tundi. Vahepeal võib veel mahlaga kasta, et ei kuivaks.

Küüslauku panime rohkem, maitse tuli nii hea küüslaugune ja apelsinine. Kana juurde tegime riisi ja tomati-mozzarella-basiilikusalatit. Seda rooga teen millalgi kindlasti veel!











No comments: